Un nou tip de consumator

adaugat in: 2022-08-31

Presiunile atipice din ultimii ani exercitate de pandemia de Covid, instabilitatea politică și militară și implicit schimbările economice generate de acestea au dus, conform instituției europene Eit Food, la profilarea unui nou tip consumator în Europa de Est și Centrală. Acesta este definit prin trei caracteristici:

- favorizează produsele locale;

- acorda mai multă importanță valorii nutriționale;

- este mai înclinat să pregătească mâncare acasă.

În zona Brașov, putem identifica fără mare efort aceleași caracteristici, care s-au materializat prin inițiative particulare precum grupul de producători ROMO. Scopul acestui grup, organizat pe Facebook, este să ușureze accesul la produse sănătoase, de calitate, realizate local. Este o mișcare de susținere a micilor producători pornită chiar de aceștia și susținută cu entuziasm de un număr din ce în ce mai mare de clienți. Pe scurt, producătorii din grup și clienții interacționează pe pagina de Facebook a grupului, transmițând și confirmând comenzi de produse locale variate, de la mezeluri, brânzeturi și fructe până la cosmetice naturiste și mici obiecte decorative realizate manual. Apoi, producătorii și clienții se întâlnesc periodic, timp de o oră, într-un spațiu dedicat, pentru predarea si preluarea produselor comandate. O proporție importantă dintre produsele comercializate sunt certificate ecologic sau sunt înregistrate ca produse tradiționale. Aici https://www.facebook.com/RomaniaOrganizata puteți afla mai multe despre inițiativa ROMO și despre frumoasa ei evoluție.

De ce Transylvania Berry?

Cultura ecologica certificata

Noi respectăm natura și am adoptat o alternativă mai puțin profitabilă, dar mai responsabilă, la agricultura industrială.

Amplasare de exceptie

La poalele munților Făgăraș, pe o vale cu sol fertil, apă curată și soare din belșug. Valea Berivoi face parte din rețeaua europeană de zone naturale protejate Natura 2000.

Parteneriate de incredere

Portofoliul nostru de clienți fideli include supermarketuri, procesatori, magazine de proximitate și cumpărători direcți. Numitorul comun pentru această clientelă variată este interesul pentru fructe de calitate, cultivate natural, fără pesticide și alte substanțe periculoase.

Implicare în comunitate

Credem că hrana sănătoasă, aerul curat și zâmbetele sunt cel mai bun regim pentru un stil de viață sănătos. Porțile fermei sunt deschise pentru cei care doresc să vadă îndeaproape cum se cultivă fructele de pădure ecologice și mai ales cât de gustoase sunt.

Noutati

Ce alegem când alegem bio?

2023-07-25

Ce alegem când alegem bio?
 style=

Un nou tip de consumator

2022-08-31

Un nou tip de consumator
 style=

Vești triste de pe frontul de est

2022-05-15

Vești triste de pe frontul de est

Afinele noastre bio

La ferma Racoviță cultivăm o mare varietate de afine. Soiurile alese de noi sunt adaptate condițiilor climatice și de sol de pe valea Berivoi și oferă fructe ferme, cu gust plăcut, dulce-acrișor. Recoltarea începe cu soiurile timpurii (Duke, Early Blue) încă din luna iunie și continuă cu soiuri medii (Torro, Coville, Blue Ray, Darrow) în iulie și august, apoi se încheie în septembrie, când rodesc soiurile târzii precum Elliot. Recomandăm afinele de cultură bio în special pentru consumul în stare proaspătă, ca desert sau gustare.

Pe lângă afinele de cultură, la ferma noastră veți găsi și afine din flora spontană, colectate din munții Făgăraș. Acestea au un gust diferit și o aromă mai intensă decât cele de cultură, dar sunt mai puțin apreciate ca desert. Din acest motiv, sunt destinate în special procesării, în combinație cu cele de cultură, pentru a oferi gemurilor și siropurilor culoarea specifică.

Detalii produs

 
 

Zmeura noastra bio

Cultura noastră de zmeură ecologică este alcătuită dintr-un mix de soiuri autohtone și de import, perfect adaptate zonei noastre.

Până în 2017 am cultivat exclusiv soiuri autohtone de zmeură, precum Cayuga și Latham. Fructele obținute sunt de dimensiuni medii și se remarcă prin culoarea intensă și aroma specifică, foarte asemănătoare cu cea a zmeurei din flora spontană. La fel ca zmeura de pădure, aceste fructe sunt foarte perisabile și le recomandăm în special pentru procesare. Clienții noștri (de la mari procesatori până la gospodine) s-au declarat încântați de culoarea și aroma siropurilor și dulcețurilor obținute din această zmeură.

Începând din 2017, am introdus soiuri noi, adaptate cerințelor consumatorilor moderni. Acestea oferă fructe mari, ferme, avânt culoare intensă și aromă plăcută. Sunt preferate de consumatori ca desert și ca decor pentru diverse preparate și se remarcă prin perisabilitatea mult mai scăzută.

Detalii produs

Blog

Ne pare rau, momentan nu s-a putut realiza conexiunea cu baza de date a blogului nostru!
Va rugam reveniti!

Contacteaza-ne acum!

Localizare pe harta

Trimite mesaj acum sau solicita oferta Comanda acum