Ce alegem când alegem bio?

adaugat in: 2023-07-25

În ultimii ani, cererea de fructe bio/ecologice/fără pesticide a crescut semnificativ, deoarece oamenii devin mai atenți la sănătate lor și mai conștienți de impactul consumatorilor asupra mediului. Alegerea fructelor bio în locul celor cultivate în mod convențional aduce beneficii ample, care se răsfrâng în comunitățile noastre și contribuie în moduri mai puțin evidente la binele nostru și al mediului în care trăim. Iată câteva dintre modurile în care agricultura ecologică face lumea noastră un pic mai bună:

  1. Fructele organice sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor sintetice, a erbicidelor și a organismelor modificate genetic (OMG). Principalul beneficiu pe care îl asociem produselor bio este posibilitatea consumatorului de a se bucura de fructe fără reziduuri chimice dăunătoare, reducând riscul unor potențiale probleme de sănătate asociate cu expunerea la pesticide. În plus, fructele ecologice sunt de obicei mai bogate în nutrienți esențiali. Studiile au arătat că produsele cultivate organic conțin adesea niveluri mai ridicate de vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la întărirea sistemului imunitar.

  2. Alegerea fructelor organice susține, de asemenea, agricultura durabilă și ajută la combaterea schimbărilor climatice. Practicile de agricultură ecologică dau prioritate metodelor naturale de control al dăunătorilor și bolilor, promovând ecosisteme mai sănătoase și păstrând biodiversitatea. Axându-se pe sănătatea solului, conservarea apei și reducerea consumului de energie, fermierii iși reduc impactul asupra mediului. Evitând substanțele chimice de sinteză și bazându-se pe procese naturale, agricultura ecologică își reduce amprenta de carbon, ceea ce o face o alegere mai sustenabilă.

  3. Fermele care aleg sistemul ecologic acordă prioritate rotației și diversificării culturilor, ceea ce poate contribui la menținerea fertilității solului și la reducerea eroziunii acestuia. Solurile sănătoase acționează ca rezervoare de carbon, ajutând la captarea dioxidului de carbon din atmosferă.

 

De ce Transylvania Berry?

Cultura ecologica certificata

Noi respectăm natura și am adoptat o alternativă mai puțin profitabilă, dar mai responsabilă, la agricultura industrială.

Amplasare de exceptie

La poalele munților Făgăraș, pe o vale cu sol fertil, apă curată și soare din belșug. Valea Berivoi face parte din rețeaua europeană de zone naturale protejate Natura 2000.

Parteneriate de incredere

Portofoliul nostru de clienți fideli include supermarketuri, procesatori, magazine de proximitate și cumpărători direcți. Numitorul comun pentru această clientelă variată este interesul pentru fructe de calitate, cultivate natural, fără pesticide și alte substanțe periculoase.

Implicare în comunitate

Credem că hrana sănătoasă, aerul curat și zâmbetele sunt cel mai bun regim pentru un stil de viață sănătos. Porțile fermei sunt deschise pentru cei care doresc să vadă îndeaproape cum se cultivă fructele de pădure ecologice și mai ales cât de gustoase sunt.

Noutati

Ce alegem când alegem bio?

2023-07-25

Ce alegem când alegem bio?
 style=

Un nou tip de consumator

2022-08-31

Un nou tip de consumator
 style=

Vești triste de pe frontul de est

2022-05-15

Vești triste de pe frontul de est

Afinele noastre bio

La ferma Racoviță cultivăm o mare varietate de afine. Soiurile alese de noi sunt adaptate condițiilor climatice și de sol de pe valea Berivoi și oferă fructe ferme, cu gust plăcut, dulce-acrișor. Recoltarea începe cu soiurile timpurii (Duke, Early Blue) încă din luna iunie și continuă cu soiuri medii (Torro, Coville, Blue Ray, Darrow) în iulie și august, apoi se încheie în septembrie, când rodesc soiurile târzii precum Elliot. Recomandăm afinele de cultură bio în special pentru consumul în stare proaspătă, ca desert sau gustare.

Pe lângă afinele de cultură, la ferma noastră veți găsi și afine din flora spontană, colectate din munții Făgăraș. Acestea au un gust diferit și o aromă mai intensă decât cele de cultură, dar sunt mai puțin apreciate ca desert. Din acest motiv, sunt destinate în special procesării, în combinație cu cele de cultură, pentru a oferi gemurilor și siropurilor culoarea specifică.

Detalii produs

 
 

Zmeura noastra bio

Cultura noastră de zmeură ecologică este alcătuită dintr-un mix de soiuri autohtone și de import, perfect adaptate zonei noastre.

Până în 2017 am cultivat exclusiv soiuri autohtone de zmeură, precum Cayuga și Latham. Fructele obținute sunt de dimensiuni medii și se remarcă prin culoarea intensă și aroma specifică, foarte asemănătoare cu cea a zmeurei din flora spontană. La fel ca zmeura de pădure, aceste fructe sunt foarte perisabile și le recomandăm în special pentru procesare. Clienții noștri (de la mari procesatori până la gospodine) s-au declarat încântați de culoarea și aroma siropurilor și dulcețurilor obținute din această zmeură.

Începând din 2017, am introdus soiuri noi, adaptate cerințelor consumatorilor moderni. Acestea oferă fructe mari, ferme, avânt culoare intensă și aromă plăcută. Sunt preferate de consumatori ca desert și ca decor pentru diverse preparate și se remarcă prin perisabilitatea mult mai scăzută.

Detalii produs

Blog

Ne pare rau, momentan nu s-a putut realiza conexiunea cu baza de date a blogului nostru!
Va rugam reveniti!

Contacteaza-ne acum!

Localizare pe harta

Trimite mesaj acum sau solicita oferta Comanda acum