Din vară până în toamnă

adaugat in: 2020-10-15

Anul acesta, prietenii Transylvania Berry s-au putut bucura timp îndelungat de fructele noastre ecologice. Am început aproape simultan recoltarea la afine și zmeură, la sfârșitul lunii iunie. Primul soi de afine coapte a fost Duke, care oferă fructe mari, dulci acrișoare și foarte ferme. În aceeași săptămână am început să recoltăm si zmeura Latham și Cayuga. Aceste soiuri oferă fructe de dimensiune medie, de un roșu intens, cu miros și gust specifice zmeurei sălbatice. Perisabilitatea crescută a acestor fructe le recomandă pentru consumul rapid în stare proaspătă sau pentru procesare în gemuri, siropuri și piureuri, de care ne putem bucura pe durata întregului an.

După jumătatea lunii iulie am început să culegem soiuri de zmeură mai puțin perisabile, cu aspect comercial deosebit, recomandate în special pentru comercializarea în marile magazine. Spre bucuria noastră, ajutați de toamna neobișnuit de caldă, am recoltat această zmeură până la finele lunii octombrie, chiar daca s-au redus semnificativ cantitățile. În lunile iulie și august am recoltat și soiuri de afine ca Chandler, Torro si Darrow, care se remarcă prin dimensiuni mari si gust dulce pronunțat. Acestea sunt preferatele copiilor, care în alte cazuri refuza să mănânce afine, pe motiv că sunt acre.

Ca noutate în 2019, pe lângă vânzarea în supermarketuri și mici magazine din zona Brasov, fructele noastre au fost disponibile și într-un punct de livrare din Brașov, în zona Centrului Civic și numeroși clienți au ales să ne viziteze acolo pentru ridicarea comenzilor transmise online sau telefonic. Mai mult, spre finalul lunii august, după trecerea perioadei de maximă activitate la fermă, am invitat clienții să își culeagă propriile fructe direct din plantație. A fost o ocazie minunată să le arătăm cum cultivăm afinele bio și zmeura bio, să le explicăm diferențele dintre soiuri și să le vorbim despre planurile noastre de viitor. A fost o zi memorabilă, plină de soare și zâmbete și sperăm să putem repeta experiența în 2020, cu cât mai mulți participanți.

 

De ce Transylvania Berry?

Cultura ecologica certificata

Noi respectăm natura și am adoptat o alternativă mai puțin profitabilă, dar mai responsabilă, la agricultura industrială.

Amplasare de exceptie

La poalele munților Făgăraș, pe o vale cu sol fertil, apă curată și soare din belșug. Valea Berivoi face parte din rețeaua europeană de zone naturale protejate Natura 2000.

Parteneriate de incredere

Portofoliul nostru de clienți fideli include supermarketuri, procesatori, magazine de proximitate și cumpărători direcți. Numitorul comun pentru această clientelă variată este interesul pentru fructe de calitate, cultivate natural, fără pesticide și alte substanțe periculoase.

Implicare în comunitate

Credem că hrana sănătoasă, aerul curat și zâmbetele sunt cel mai bun regim pentru un stil de viață sănătos. Porțile fermei sunt deschise pentru cei care doresc să vadă îndeaproape cum se cultivă fructele de pădure ecologice și mai ales cât de gustoase sunt.

Noutati

Ce alegem când alegem bio?

2023-07-25

Ce alegem când alegem bio?
 style=

Un nou tip de consumator

2022-08-31

Un nou tip de consumator
 style=

Vești triste de pe frontul de est

2022-05-15

Vești triste de pe frontul de est

Afinele noastre bio

La ferma Racoviță cultivăm o mare varietate de afine. Soiurile alese de noi sunt adaptate condițiilor climatice și de sol de pe valea Berivoi și oferă fructe ferme, cu gust plăcut, dulce-acrișor. Recoltarea începe cu soiurile timpurii (Duke, Early Blue) încă din luna iunie și continuă cu soiuri medii (Torro, Coville, Blue Ray, Darrow) în iulie și august, apoi se încheie în septembrie, când rodesc soiurile târzii precum Elliot. Recomandăm afinele de cultură bio în special pentru consumul în stare proaspătă, ca desert sau gustare.

Pe lângă afinele de cultură, la ferma noastră veți găsi și afine din flora spontană, colectate din munții Făgăraș. Acestea au un gust diferit și o aromă mai intensă decât cele de cultură, dar sunt mai puțin apreciate ca desert. Din acest motiv, sunt destinate în special procesării, în combinație cu cele de cultură, pentru a oferi gemurilor și siropurilor culoarea specifică.

Detalii produs

 
 

Zmeura noastra bio

Cultura noastră de zmeură ecologică este alcătuită dintr-un mix de soiuri autohtone și de import, perfect adaptate zonei noastre.

Până în 2017 am cultivat exclusiv soiuri autohtone de zmeură, precum Cayuga și Latham. Fructele obținute sunt de dimensiuni medii și se remarcă prin culoarea intensă și aroma specifică, foarte asemănătoare cu cea a zmeurei din flora spontană. La fel ca zmeura de pădure, aceste fructe sunt foarte perisabile și le recomandăm în special pentru procesare. Clienții noștri (de la mari procesatori până la gospodine) s-au declarat încântați de culoarea și aroma siropurilor și dulcețurilor obținute din această zmeură.

Începând din 2017, am introdus soiuri noi, adaptate cerințelor consumatorilor moderni. Acestea oferă fructe mari, ferme, avânt culoare intensă și aromă plăcută. Sunt preferate de consumatori ca desert și ca decor pentru diverse preparate și se remarcă prin perisabilitatea mult mai scăzută.

Detalii produs

Blog

Ne pare rau, momentan nu s-a putut realiza conexiunea cu baza de date a blogului nostru!
Va rugam reveniti!

Contacteaza-ne acum!

Localizare pe harta

Trimite mesaj acum sau solicita oferta Comanda acum