Prima conferinta europeana dedicata afinelor

adaugat in: 2018-11-16

Ca raspuns la cererea tot mai mare a pietei pentru afine, dar si pentru informatii despre cultivarea acestui super-aliment, s-a organizat prima conferința europeană dedicată afinelor.

Aceasta a fost avut loc la Trento, in Italia, in perioada 12-14 noiembrie si a reunit peste 300 de participanti din intreaga lume. Organizatorul, Cooperativa Sant’Orsola din Trento, are o traditie de 40 de ani in cultivarea fructelor de padure. Reuneste peste 800 de producatori care cultiva o suprafata de aproximativ 450 ha cu fructe de padure. Acestia colaboreaza pentru valorificarea recoltei, dar si pentru investitii importante, care le permit sa fie competitivi pe piata. Suportul stiintific a fost asigurat de fundatia de cercetare agricola Edmund Mach, cu o traditie de peste 130 de ani in domeniu.

Din colaborarea celor doi parteneri a rezultat un mix fascinant de abordari stiintifice si practice, cu accent pe optimizarea drumului fructelor de la ferma pana la consumatori. Informatiile despre noile soiuri de afine, despre daunatorii care ameninta recoltele si despre tendintele pietei au fost completate cu o vizita in unitatea de procesare si sortare a fructelor detinuta de coorperativa si cu o vizita in laboratoarele de cercetare ale institutului agricol. Participantii au avut practic parte de un curs intensiv despre tot ce inseamna cultivarea si valorificarea afinelor si s-au declarat incantati de calitatea informatiilor primite si de contactele stabilite.

De ce Transylvania Berry?

Cultura ecologica certificata

Noi respectăm natura și am adoptat o alternativă mai puțin profitabilă, dar mai responsabilă, la agricultura industrială.

Amplasare de exceptie

La poalele munților Făgăraș, pe o vale cu sol fertil, apă curată și soare din belșug. Valea Berivoi face parte din rețeaua europeană de zone naturale protejate Natura 2000.

Parteneriate de incredere

Portofoliul nostru de clienți fideli include supermarketuri, procesatori, magazine de proximitate și cumpărători direcți. Numitorul comun pentru această clientelă variată este interesul pentru fructe de calitate, cultivate natural, fără pesticide și alte substanțe periculoase.

Implicare în comunitate

Credem că hrana sănătoasă, aerul curat și zâmbetele sunt cel mai bun regim pentru un stil de viață sănătos. Porțile fermei sunt deschise pentru cei care doresc să vadă îndeaproape cum se cultivă fructele de pădure ecologice și mai ales cât de gustoase sunt.

Noutati

 style=

Din vară până în toamnă

2020-10-15

Din vară până în toamnă
 style=

Biofach - universul bio

2019-02-18

Biofach - universul bio
 style=

Prima conferinta europeana dedicata afinelor

2018-11-16

Prima conferinta europeana dedicata afinelor

Afinele noastre bio

La ferma Racoviță cultivăm o mare varietate de afine. Soiurile alese de noi sunt adaptate condițiilor climatice și de sol de pe valea Berivoi și oferă fructe ferme, cu gust plăcut, dulce-acrișor. Recoltarea începe cu soiurile timpurii (Duke, Early Blue) încă din luna iunie și continuă cu soiuri medii (Torro, Coville, Blue Ray, Darrow) în iulie și august, apoi se încheie în septembrie, când rodesc soiurile târzii precum Elliot. Recomandăm afinele de cultură bio în special pentru consumul în stare proaspătă, ca desert sau gustare.

Pe lângă afinele de cultură, la ferma noastră veți găsi și afine din flora spontană, colectate din munții Făgăraș. Acestea au un gust diferit și o aromă mai intensă decât cele de cultură, dar sunt mai puțin apreciate ca desert. Din acest motiv, sunt destinate în special procesării, în combinație cu cele de cultură, pentru a oferi gemurilor și siropurilor culoarea specifică.

Detalii produs

 
 

Zmeura noastra bio

Cultura noastră de zmeură ecologică este alcătuită dintr-un mix de soiuri autohtone și de import, perfect adaptate zonei noastre.

Până în 2017 am cultivat exclusiv soiuri autohtone de zmeură, precum Cayuga și Latham. Fructele obținute sunt de dimensiuni medii și se remarcă prin culoarea intensă și aroma specifică, foarte asemănătoare cu cea a zmeurei din flora spontană. La fel ca zmeura de pădure, aceste fructe sunt foarte perisabile și le recomandăm în special pentru procesare. Clienții noștri (de la mari procesatori până la gospodine) s-au declarat încântați de culoarea și aroma siropurilor și dulcețurilor obținute din această zmeură.

Începând din 2017, am introdus soiuri noi, adaptate cerințelor consumatorilor moderni. Acestea oferă fructe mari, ferme, avânt culoare intensă și aromă plăcută. Sunt preferate de consumatori ca desert și ca decor pentru diverse preparate și se remarcă prin perisabilitatea mult mai scăzută.

Detalii produs

Blog

Ne pare rau, momentan nu s-a putut realiza conexiunea cu baza de date a blogului nostru!
Va rugam reveniti!

Contacteaza-ne acum!

Localizare pe harta

Trimite mesaj acum sau solicita oferta Comanda acum